torstai 18. toukokuuta 2017

Grillikauden avajaiset

Kesä ja grillikausi ovat vihdoin täällä! Oletko koskaan testannut kokonaisen fileen grillaamista? Tämän herkun valmistus ei voisi olla helpompaa ja lopputulos tällä reseptillä on taatusti mehukas. Salaisuus piilee lihan paistamisen ja lepäämisen vuorottelussa. Sinappi ja runsaat yrtit antavat lihalle makua, jonka rinnalle sopivat yksinkertaiset lisukkeet sekä lasillinen täyteläistä Passi Reali -viiniä.



Grillattua fileetä sinapilla ja yrteillä – grillattujen tomaattien kera

Valmistusaineet 8 ruokailijalle

  • 3 rkl dijoninsinappia
  • 5 nippua tuoretta timjamia
  • 2 nippua tuoretta rosmariinia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl fenkolin siemeniä
  • n. 1,8 kg naudan fileetä
  • suolaa
  • pippuria


Grillatut tomaatit

  • pieniä tomaatteja, esim. terttutomaatteja, 3-4 tomaattia/syöjä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • kuivattua yrttiseosta tai tuoretta rosmariinia ja timjamia


Huuhtele timjami sekä rosmariini ja silppua pieneksi. Sekoita sinappi, silputut yrtit, fenkolin siemenet ja hienonnettu valkosipuli.  Sekoita liha mausteseokseen ja lisää suola ja pippuri.

Grillin tulisi olla 240-250˚C, kun liha laitetaan paistumaan. Paista n. 20 minuuttia, jonka jälkeen nosta liha pois grillistä lepäämään ilman kantta 10 minuuttia. Jatka grillaamista jälleen 20 minuuttia, jonka jälkeen lihan annetaan taas levätä 10 minuuttia. Jatka lihan grillaamista ja lepuuttamista kunnes sen sisälämpötila on 58˚C. Ennen syömistä, anna lihan levätä vielä 20 minuuttia.

Grillattuja tomaatteja varten tarvitset foliovuoan, jonne laitat pestyt, kokonaiset tomaatit. Mausta tomaatit yrttiseoksella tai kevyesti hienonnetuilla tuoreilla yrteillä ja suolalla. Pirskota päälle oliiviöljyä, jotta tomaatit eivät pala vuoan pohjaan kiinni. Laita foliovuoka grilliin ja kypsennä tomaatteja vuokaa välillä ravistellen, kunnes ne pehmenevät ja saavat pintaansa väriä (n- 5-10 minuuttia).

Kutsu ystävät kylään ja nauti grillikauden avajaisista parhaalla mahdollisella tavalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti