Koska Italiassa ruokailu on koko perheen tapahtuma, on ensimmäinen reseptimmekin suunnattu vähän isommalle porukalle. Halutessasi voit puolittaa ainesosien määrän, jos kahdeksan hengen annos tuntuu hiukan tuhdilta.
Filetto di manzo con
panna e funghi (Naudan filee sienillä ja kermalla)
Valmistusaineet kahdeksalle ruokailijalle:
- 1 kg naudan sisä- tai
ulkofileetä
- 100 g voita
- 250 g herkkusieniä
- 250 g etikkakurkkuja
- 2 dl kermaa
- 1 sitruuna
- Nippu persiljaa silputtuna
- Oliiviöljyä
- Suolaa ja mustapippuria
Ruskista naudan filee 50 grammassa voita. Ota samalla esille
pannu, jossa ruskistat sienet ja etikkakurkut 50 grammassa voita. Lisää suolaa
ja pippuria makusi mukaan.
Kevyen ruskistamisen jälkeen lisää filee samaan pannuun
sienien ja kurkun kanssa. Lisää pannuun kerma, yhden sitruunan mehu ja
sopivasti oliiviöljyä. Laita pannun päälle kansi ja keitä kaikkia ainesosia
miedolla lämmöllä kymmenen minuutin ajan.
Poista pannun kansi ja lisää lämpöä kahden minuutin ajaksi.
Ripottele päälle silputtu persilja, ja ruoka on valmista nautittavaksi.
Lisukkeena voit tarjota esimerkiksi erilaisia perunoita tai raikasta salaattia.
Passi Reali toivottaa hyvää ruokahalua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti